Anjiyo Sonrası Beslenme Reçetesi
19 Temmuz 2024

Anjiyo Sonrası Beslenme Reçetesi

Anjiyo Sonrası Beslenme

İnsan vücudu, kendi kendini iyileştirme kapasitesine sahip büyük bir potansiyele sahiptir. Eski şaman kabilelerinde, şamanlar iyileştirici olarak bilinirdi ve hastalıkların kökenini öğrenip, bireyin enerji bedenleri üzerinde şifa uygulamaları yaparlardı. Anjiyo, damarlarda meydana gelen tıkanıklıklar, yapısal bozukluklar ve organlarda oluşan hasarları belirlemek amacıyla yapılır. Anjiyo uygulaması, karın bölgesi, el bileği ve kol bölgesindeki atardamar giriş noktalarından gerçekleştirilir. Bu yöntem, kalp, beyin, gözler ve ayaklar gibi önemli organlarda rahatsızlıkları tespit etmeye yarayan bir tetkiktir.

Anjiyo Sonrası Beslenmenin Önemi

Anjiyo sonrası beslenme, yara iyileşmesinin hızlanması ve hastanın daha çabuk toparlanması açısından kritiktir. Hastaların ameliyat sonrası iyileşme döneminde, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, protein ve minerallerle zenginleştirilmiş bir beslenme düzeni uygulamaları gereklidir. Bu vitaminlerin içerdiği serotonin maddesi, bireyin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar ve ruh halini iyileştirir. Dokuların gelişmesini ve onarılmasını sağlayan temel besinler, beynin, hormonların, sindirim sisteminin ve tüm vücudun çalışma şeklinde kimyasal değişiklikler yaratır. Ancak ameliyat sonrası hastanın enerji ihtiyacının fazla olması ve iştahının kapalı olması durumunda, besin gereksinimlerini karşılamak önemlidir.

Ameliyat sonrası alınan ilaçlar, bağırsaklarda faydalı bakterileri yok edebilir ve bu durum besinlerin sindirilmesini zorlaştırabilir. Bu nedenle, sindirimi kolay besinlere yer verilmelidir. Özellikle besin lifi bakımından zengin olan muz, elma, armut, greyfurt ve şeftali gibi meyveler ile koyu yapraklı sebzeler oldukça faydalıdır. Böylece hastalar kendilerini iyi hissettiklerinde normal yaşamlarına daha kolay devam edebilirler.


A Vitamini

A vitamini, ameliyat sonrası beslenme için önemlidir ve damarların gelişmesinde büyük yarar sağlar. Hem bitkisel hem de hayvansal gıdalardan alınabilir. Ispanak, havuç, patates, kuzu ciğeri, balık yağı ve peynir gibi besinler, A vitamini açısından zengin kaynaklardır. Besinler yoluyla alınan proteinin kullanılması açısından A vitamini, vücut dokuları ve kemik yapısı için gereklidir. Bu nedenle hastalıklardan korunmak için önemli bir yere sahiptir.

C Vitamini

C vitamini, vücut tarafından üretilemeyen bir vitamindir ve ameliyat sonrası önemi büyüktür. Güçlü bir bağışıklık sistemi için son derece önemli bir kaynaktır. Çilek, brokoli, portakal, dolmalık biber, kırmızı biber, kivi, karnabahar, greyfurt ve kavun gibi besinler C vitamini açısından zengindir. Ameliyat esnasında uygulanan cerrahi müdahalede C vitamini oranı düşer ve eksikliği yaraların daha uzun sürede iyileşmesine neden olabilir.

Protein

Protein, vücutta bulunan kas dokularının yapı taşlarını oluşturan önemli bir öğedir. Vücut dokularının oluşumu, yaraların iyileşmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve yapısal olayların düzenlenmesi için gereklidir. Özellikle balık, hindi ve tavuk gibi daha az yağ içeren protein kaynakları, ameliyat sonrası beslenmenin önemli bir parçasıdır. Kırmızı et tüketilmemelidir, çünkü kırmızı ette bulunan doymuş yağ oranı yüksektir.

Çinko

Çinko, ameliyat sonrası yaraların kapanması ve hasarlı dokuların iyileşmesi için önemli bir mineraldir. Balık, et, baklagiller, yumurta sarısı, kümes hayvanları ve kepekli tahıllar çinko bakımından zengin besinlerdir. Çinko, organik bir bileşendir ve vücudun iyileşme süreçlerinde kritik bir rol oynar.

Anjiyo sonrası beslenme, hastanın genel sağlık durumu ve iyileşme sürecinde büyük bir rol oynar. Doğru beslenme ile iyileşme süreci hızlandırılabilir ve genel sağlık durumu daha iyi bir seviyede tutulabilir. Sağlık ve güzellik dileklerimiz ile.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aynur

23 Mayıs 2024 Perşembe

10 gündür anjuyo oldum hanği Ağrı kesici yemem gerekir halsizlik var bende söyler şeniz sevinirim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Hacer Ak

Aynur hanım anjiyo ameliyatı sonrası; Baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik gibi problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu ameliyat sonrası yiyecek içecek tüketimine dikkat edilmeli ve ağır kaldırılmamalıdır. Şayet ağrılarınız giderek artıyorsa konu uzman hekime bildirilmelidir. Küçük çaplı ağrıların azaltılması amacıyla ağrı kesici tüketmenizde fayda bulunuyor. Kesinlikle uzman hekim kontrolünü aksatmayın.

2. Cevap
cevap

Kasım

Anjiyo ameliyatı sonrası hastanın çabuk toparlanması için beslenmesi çok önemlidir. Ağrı kesici ilaçların yanı sıra vitamin, demir, protein ve çinko gibi bazı besin öğelerini kullanmak hem ağrıyı hafifletir hemde çabuk iyileşmeyi sağlar. Bu dönemde balık, süt ve süt ürünleri, bol bol sebze ve meyve tüketilmesi iyileşme sürecine yardımcı olabilir

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Anjiyo Sonrası Riskler

Anjiyo Sonrası Riskler

Sanal Anjiyo Nasıl Yapılır?

Sanal Anjiyo Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Anjiyo Sonrası İlişki Ne Zaman Olabilir?

Anjiyo Sonrası İlişki Ne Zaman Olabilir?

Anjiyo Sonrası Ayak Üşümesi Neden Olur?

Anjiyo Sonrası Ayak Üşümesi Neden Olur?

Anjiyo Nasıl Yapılır?

Anjiyo Nasıl Yapılır?

Bebeklerde Anjiyo

Bebeklerde Anjiyo

Anjiyo Sonrası Duşa Ne Zaman Girilebilir?

Anjiyo Sonrası Duşa Ne Zaman Girilebilir?

Güncel

Tomografik Anjiyo Nasıl Yapılır?

Tomografik Anjiyo Nasıl Yapılır?

Güncel

Anjiyoda Açılmayan Damara Ne Yapılır?

Anjiyoda Açılmayan Damara Ne Yapılır?

Anjiyo Riskleri Nelerdir?

Anjiyo Riskleri Nelerdir?

Anjiyo Sonrası Kasıkta Şişlik

Anjiyo Sonrası Kasıkta Şişlik

Anjiyo Sonrası Hematom

Anjiyo Sonrası Hematom

Bt Anjiyo Kimler için Uygundur?

Bt Anjiyo Kimler için Uygundur?

Anjiyo Sonrası Bacakta Morarma

Anjiyo Sonrası Bacakta Morarma

Ct Anjiyonun Klasik Anjiyodan Farkı

Ct Anjiyonun Klasik Anjiyodan Farkı